Som en stridsvagn på fullgas och avslaget bromsreglage

T 55’s – Power Up (12”)

Tänk er att vi tar ett hardcore-band och tvingar in dem i ett garage och matar dem med en ordentlig dos med garagerock, och sedan ger dem möjlighet att spela – vad får vi då? Kanske omöjligt att egentligen veta, men faktum är att T-55’s låter ungefär som den beskrivningen. Hardcore med en stor portion garagerock.

T-55’s som namngivit sitt band efter en sovjetisk stridsvagn ångar på precis lika skoningslöst som en stridsvagn på fullgas och avslaget bromsreglage. Totalt skoningslöst och helt underbart. På ungefär 11 minuter hinner bandet med 5 punkpärlor av högsta kvalitet.

Efter inledande ”Send your poor” och den totalt fenomenala andra låten ”As dead as religion” är jag övertygad om att sångerskan Lisa Linder, i likhet med tex Stinky Turner, sjunger punkrock istället för att döda folk på stan. Lisas röst har ett skönt driv och råhet som gör att det känns som att låtarnas hårda och brutala texter levereras på ett ärligt sätt. Texterna avhandlar (ungefär som sig bör när det handlar om bra punkrock om) krigens grymhet, religion och samhällskritik.

Jävla bra helt enkelt.

Betyg 5/5

Annonser

En kommentar på “Som en stridsvagn på fullgas och avslaget bromsreglage

  1. Ping: THE T-55′s | School´s Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s